Advies & Begeleiding

Bij On Your Way kan je als ouder terecht voor advies en begeleiding bij de opvoeding van je kind(eren). Hierbij baseer ik mij op de opvoedingsstijl ‘motiverend opvoeden’, die ondersteund wordt door de zelfdeterminatietheorie (zoals hij door Maarten Vansteenkiste en Bart Soenens werd vertaald naar opvoeden in het boek ‘Vitamines voor groei’.)

Uiteraard is en blijft opvoeden maatwerk en is de aanpak van elk kind uniek. Ook bepaalde karaktereigenschappen of diagnoses vragen om een specifieke aanpak.

Als je binnen je gezin te maken krijgt met de thema’s hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid of de combinatie van hoogbegaafdheid en autisme, ben je bij On Your Way zeker aan het juiste adres.

Na een adviesgesprek met jullie kijken we of de noden van de jongere aansluiten bij wat ik te bieden heb. Indien dat het geval is, kan eventueel een begeleidingstraject afgesproken worden.  Bij een vermoeden van autisme in combinatie met hoogbegaafdheid kan je eveneens bij mij terecht voor een informele test van het autistisch denken.

Saar, mijn jongste dochter, vroeg zich af wat On Your Way ouders te bieden heeft. Wat wordt er precies bedoeld met advies en begeleiding? Hoe gaat dat in zijn werk?

In deze podcast word ik hierover geïnterviewd door haar.

Ben je getriggerd? Wens je meer te weten te komen over motiverend opvoeden?  Dan kan je altijd het on demand webinar ‘motiverend opvoeden’ volgen. Toegang tot dit webinar krijg je bovendien gratis wanneer je als ouder een adviesgesprek plant.

Voor persoonlijke sessies wordt geen strikt onderscheid gemaakt tussen advies, begeleiding of coaching. Alle sessies gaan door aan het coachingstarief.