Katrien Volckaert

Ik ben Katrien Volckaert, moeder van vier hoogsensitieve kinderen.  Zelf ben ik ook hoogsensitief, maar dat kreeg pas een naam tijdens onze zoektocht naar hoe we zo goed mogelijk om konden gaan met de peuter-driftbuien van onze oudste dochter.

Na haar geboorte werd ik thuisblijfmoeder en dat bleef ik totdat onze jongste zoon naar school begon te gaan.  Ik herinner me deze periode als zeer hectisch, maar tegelijk gaf het me veel voldoening om er helemaal voor mijn kinderen te kunnen zijn.  Deze negen jaren thuis vormen dan ook een enorm rijke bron van ervaring.

Investeer in je kind(eren). Investeer in geluk.

Investeer in jezelf

Als een
Droom
Hoog
Vliegen
Lekker
Zweven
Volop
Leven
Gulzig
Gretig
Volle
Teugen
Vrij
Blij
Vederlicht
Even met
Je ogen
Dicht

Katrien Volckaert

Na het behalen van mijn diploma’s Master in de Lichamelijke Opvoeding en Master in de Kinesitherapie werkte ik als psychomotorisch therapeute in het buitengewoon onderwijs en in centra voor ambulante revalidatie.  Daar worden kinderen met ontwikkelingsstoornissen (zoals ASS, AD(H)D, DCD, algemene ontwikkelingsretardatie,…) multidisciplinair geholpen.   Tot juni 2018 werkte ik in het Waas Revalidatiecentrum in Lokeren, wat ik nog steeds een warm hart toedraag.

In deze functies heb ik verschillende bijscholingen mogen volgen, waarbij ik me voornamelijk richtte naar kinderen met grofmotorische coördinatiestoornissen (DCD) en kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS).  Ook heb ik sociale vaardigheidstraining in groep gegeven aan kinderen met een ASS, in samenwerking met psychologen.

Van  september 2017 tot eind 2018 kon ik mijn liefde voor de sport en mijn passie voor kindjes die een beetje ‘anders’ zijn combineren als trainster van auti-voetbalploeg SKA (in Wachtebeke).  Wekelijks stonden wij op het veld om plezier te maken en tegelijkertijd bij te leren.

Al van jongsaf aan heb ik een enorme passie voor alles wat te maken heeft met opvoeden. Professioneel was het dan ook vaak een uitdaging om kinderen met allerlei verschillende problematieken en achtergronden telkens opnieuw enthousiast te maken voor hun leerproces.

Sinds 2018 ben ik actief als gespreksleider bij de Gezinsbond, waar ik vormingsavonden geef rond ‘opvoeden zonder belonen en straffen’.

Op basis van mijn jarenlange ervaring werd het me steeds duidelijker dat de werkelijke kracht om een veranderingsproces in gang te zetten, ligt in de unieke relatie tussen ouders en hun kind(eren).  Hiertoe bedacht ik een vernieuwende aanpak: het ouder/kind groeitraject.  Door (plus)ouders samen te helpen groeien op hun weg als opvoeder en hierbij tevens te luisteren naar de stem van het kind, groeit de harmonie binnen het gezin. En ontdekken ouders waar hun eigen, unieke kracht zit. Problemen worden dan vanuit een ander gezichtspunt gezien en kunnen zelfs helemaal verdwijnen.  Ouders hierin positief begeleiden, is mijn roeping.

Mijn Opleidingen

Om me te scholen in het coachen, volgde ik volgende opleidingen in het centrum Open Mind in Lovendegem.

  • Basiscoach

  • Systeemcoach

  • Open mind coach: coachen in het nu

  • HSP coaching master

  • Visualisaties coaching master

Bovendien volgde ik deze opleidingen:

  • Talentgedreven werken met kinderen (2-daagse opleiding – Blij met mij! academie)
  • Hoe stimuleer je een groeimindset? (2-daagse opleiding – Platform Mindset)
  • Verdiepingsopleiding hoogbegaafdheid (5-daagse opleding – Hoogbloeier Gifted Academy)
  • Expertopleiding in de hoogbegaafdheid (8-daagse opleiding + examen – Hoogbloeier Gifted Academy)

Alle kennis en ervaring die ik op mijn levenspad mocht opdoen, zitten verweven in mijn persoonlijke aanpak als coach.

Zo hoop ik dat ik ook jou een stapje kan doen zetten ON YOUR WAY.  Want net zoals iedereen heb jij je eigen, unieke pad.  En net daar ligt jouw kracht…