Deze groeitrajecten kan je volgen in kleine groepen

Je kind met autisme beter begrijpen

groeitraject voor ouders

Elk kind wil goed doen en wil erbij horen. Daar ben ik rotsvast van overtuigd. Deze insteek vormt dan ook de basis van hoe ik naar gedrag kijk.
Kinderen/jongeren met autisme ervaren de wereld anders. Ze worstelen voortdurend met onzekerheidsstress en voelen vaak niet intuïtief aan wat precies van hen verwacht wordt.
Van kinderen en jongeren met een hoge intelligentie wordt voortdurend verwacht dat ze ‘het toch zouden moeten kunnen’. Dat ze ‘slim genoeg zijn’ en ‘gewoon wat meer moeten werken/hun best moeten doen’.
Aan de hoeveelheid energie die deze jongeren steken in het dagdagelijkse camoufleren van hun moeilijkheden wordt volledig voorbijgegaan. Net degenen die het beste zijn in het camoufleren, vallen het minste op. En krijgen het minste erkenning en hulp.
In dit intensieve traject nemen we een duik in het autistische brein. Door verschillende theorieën heel helder uit te leggen en te linken met de prakijk, krijg je een beter zicht op de specifieke moeilijkheden die deze jongeren ondervinden. En leer je hoe je er als ouder voor kan zorgen dat je wèl tot je kind door kan dringen. Je krijgt een taal aangereikt om beter met je kind te kunnen verbinden.

Wat?      Wat zeker op het programma staat:

-centrale coherentie / theory of mind / executieve functies
-contextblindheid
-het voorspellende brein
-over- en onder responsiviteit van de zintuigen
-het maatpak-effect
-tijd voor persoonlijke ervaringen/ een casus
Waar?             On your way, Sint-Franciesdijk 22A, 9185 Wachtebeke, buiten in de tent

Wanneer?     voorlopig niet ingepland, laat het zeker weten wanneer je hier interesse in hebt!

Prijs?              De prijs voor het volledige traject voor één persoon bedraagt 175 euro. Schrijf je als koppel in, dan betaal je samen 300 euro.

Een drankje en een hapje worden voorzien.

Hoe inschrijven?  Via dit formulier.

Getuigenissen van deelnemers:

Bij deze ook nog eens bedankt voor het fijne groeitraject rond autisme. Ik vond het heel verhelderend en tegelijk heel authentiek door de mooie getuigenissen van zowel jou als van de andere ouders. De tijd vloog elke dag te snel voorbij!

In het groeitraject motiverend opvoeden heb ik veel bijgeleerd. Zeker als beide ouders samen dit traject doen, kan je dat in de praktijk thuis echt toepassen en meenemen voor de toekomst van je kinderen.

Graag wil ik jou bedanken voor de voorbije infoavonden i.v.m. hoogbegaafdheid.
Bedankt voor de aangename setting, de ongedwongen en open sfeer, jouw deskundige uitleg die je op een heel aangename manier overbracht.
Het heeft mijn blik zeker en vast heel wat verruimd. Ik zal voortaan kinderen met een vermoeden van hoogbegaafdheid anders bekijken en benaderen. Ook onze aanpak naar deze kinderen toe op school, wil ik zeker onder de loep nemen en bijsturen.
Ik ben blij dat je ons heel wat handvaten aanreikte. Dit zal me hierbij zeker helpen. Ik ga er alvast mee aan de slag en hoop zo, op mijn beurt, de blik van mijn collega’s te kunnen verruimen.
Daarnaast zal ik voortaan ook met een open geest reageren op ouders die een vermoeden van hoogbegaafdheid bij hun kind komen melden. Het hoeft en mag voor hen geen strijd zijn.
Bedankt!

Ik heb een zeer leerrijke week achter de rug met het traject ‘je kind met autisme beter begrijpen’.  Op zich kwam er wel veel terug van hetgeen je al vertelde na de testing van onze dochter, maar het werd uitgediept en aangevuld.  Ikzelf lees niet graag over autisme, dus zulke mondelinge kennisoverdracht is voor mij dan wel heel interessant.  Er opnieuw de theorie over te horen, aangevuld met praktijkvoorbeelden, maakte het voor mij erg bevattelijk.  De laatste dag, waarop we op onze persoonlijke verhalen ingingen, vond ik ook erg boeiend, omdat ik toch wel een beetje ‘zat te wachten’ op concrete ‘oplossingen’ voor dagdagelijkse problemen.  De groep vond ik ook een enorme verrijking.  Je merkt dan dat je er niet alleen voor staat, in die zin dat er anderen zijn die soortgelijke problemen en ongerustheden ervaren.