Autisme uitgelegd – on demand webinar-reeks

Autisme uitgelegd

Autisme bij normale tot hoge intelligentie

Verhelderende webinar-reeks die ouders, (zorg)leerkrachten, coaches,… helpt om autisme beter te begrijpen.

‘Autisme uitgelegd’ is een unieke webinar-reeks, bestaande uit 8 kortere filmpjes en met een totaal-duur van ruim 2 uur. Op een heel beeldende manier en in een duidelijke taal wordt ingegaan op verschillende facetten van het autisme. Naast een stukje theorie wordt er ook gekeken hoe deze zaken het dagelijkse leven van personen met autisme kunnen beïnvloeden. Het helpt je om een beter zicht te krijgen op wat autisme nu precies inhoudt.

Volgende zaken komen aan bod:

1. Inleiding rond autisme en autistisch denken

2. Centrale coherentie

3. Theory of Mind

4. Executieve functies

5. Sensorische reactiviteit

6. Het voorspellende brein

 7. Het maatpak-effect bij hoogbegaafdheid & autisme

8. Het dubbelspoor

Kies je formule

45 euro

Formule Small

  • toegang tot de volledige reeks
  • 2 maand beschikbaar

Onmiddellijk beschikbaar na betaling:

klik hier

65 euro

Formule Medium

  • toegang tot de volledige reeks
  • 2 maand beschikbaar
  • pfd-files van powerpoint-presentatie zodat je je eigen cursus kunt creëren

Stuur een bericht met vermelding ‘formule M’. Je krijgt het reknr. waarop 65 euro gestort mag worden. Van zodra de betaling ontvangen is, ontvangt u de link naar de webinar-reeks en de pdf-files.

105 euro

Formule Large

  • toegang tot de volledige reeks
  • 2 maand beschikbaar
  • pfd-files van powerpoint-presentatie zodat je je eigen cursus kunt creëren
  • individuele zoom-sessie van 1 uur om persoonlijke vragen te stellen

Stuur een bericht met vermelding ‘forumule L’.  Je krijgt het reknr. waarop 105 euro gestort mag worden. Van zodra de betaling ontvangen is, ontvangt u de link naar de webinar-reeks en de pdf-files.

Samen gaan we op zoek naar een zoom-moment, ten laatste twee maanden na de aankoopdatum.

Webinars diverse thema’s – on demand

Motiverend opvoeden, de basis.

In dit webinar kijken we voorbij het gedrag dat kinderen stellen naar de psychologische basisbehoeften die zij ervaren.  We baseren ons hiervoor op de zelfdeterminatietheorie (van Ryan & Deci) zoals deze vertaald werd naar de opvoeding door de gekende motivatiempsycholoog Maarten Vansteenkiste (Vitamines voor groei, Maarten Vansteenkiste & Bart Soenens).

Deze theorie wordt in verband gebracht met de hedendaagse stromingen binnen opvoedland (zoals het mild ouderschap van Nina Mouton en het onvoorwaardelijk opvoeden van Alfie Kohn) en eveneens rijkelijk geïllustreerd door praktische voorbeelden vanuit de brede ervaring van Katrien.  Een absolute aanrader!

Motiverend opvoeden bij autisme en een hoge intelligentie

Dit eveneens anderhalf durende webinar sluit mooi aan bij het basiswebinar ‘motiverend opvoeden’, maar is ook afzonderlijk te bekijken. We zoomen in op de specifieke valkuilen bij het opvoeden van kinderen en jongeren met autisme en een hoge intelligentie.

Hoogsensitief (met een sterke wil) of autisme? Wat zijn de verschillen?

“Het is een flinterdunne lijn tussen hoogsensitiviteit en autisme.”
“Personen met autisme hebben geen empathie.”
“Hoogsensitieve personen kunnen ook autisme hebben.”
“Mijn zoon heeft een lichte vorm van autisme.”

Dat zijn uitspraken die ik vaak hoor en lees.
Maar kloppen deze beweringen wel?
Is de grens tussen hoogsensitiviteit en autisme zo vaag?
Of hebben we hier wel degelijk te doen met twee totaal verschillende labels, die weliswaar hun raakvlakken hebben? En wat gebeurt er als autisme voorkomt in combinatie met een hoge intelligentie?

In dit anderhalf uur durende webinar neem ik jullie mee in beide werelden, die van de hoogsensitiviteit en vooral in die van het autisme. We kijken naar wat aan de basis ligt van beiden, wat de gelijkenissen zijn en wat de verschillen.
Ik geef jullie een onderbouwde uitleg over onder andere bovenstaande stellingen. En we helpen alle misverstanden hierrond voor eens en voor goed de wereld uit. Of tenminste, daar doen we alvast een poging toe.

Getuigenissen van deelnemers:

Proficiat! Je webinar ‘motiverend opvoeden’ had een goede inhoud en was goed gestructureerd. Ook ben je echt ingegaan op de vragen.

Jouw webinar over HSK met een sterke wil was zeer duidelijk en goed gestructureerd! Een toppertje!

Het webinar over het hoogsensitieve kind met een sterke wil gaf vooral veel herkenning en bevestiging van wat we weten/vermoeden. Ik heb een heel deel van de boeken die je aanraadde reeds gelezen. De voorbeelden die je gaf leken vaak gewoon over onze zoon te gaan. Het is als ouder erg fijn om te horen dat je kind/jij hier niet alleen in bent.

Vond het een zeer interessante webinar over de valkuilen voor kinderen die te vlot door de lagere school vliegen. Onder andere de uitleg over de comfort zone vond ik zeer interessant. Had het zelf nog niet op deze manier bekeken. Zelf heb ik 2 kleindochtertjes die in het 1e leerjaar zitten. Ze fietsen inderdaad door de leerstof alsof het niks nieuws is. Ik ga jouw adviezen zeker kunnen gebruiken.

Ik heb het webinar van het hoogsensitieve kind met een sterke wil ondertussen helemaal kunnen uitkijken. Waauw. Weer veel inzichten rijker.

Dankjewel voor het heel boeiende en verhelderende webinar van gisteren. Ik neem zeker een paar hele praktische tips mee en houd zeker het ABC van de basisbehoeftes in mijn achterhoofd.